8. oktober, 2024

Australsk tech-selskap utvikler elvedroner for å fjerne miner nær Kherson

Share

Teknologiselskapet Hardcat lanserte elvedroner for å ødelegge forankrede miner nær Kherson.

På teknologikonferansen IT Arena 2024 i Lviv den 27. – 29. september, presenterte det australske selskapet Hardcat en fungerende prototype av en kamikaze elvedrone, som er utviklet etter forespørsel fra militært personell som deltar i kampene i Kherson. Dette melder The Odessa Journal.

Undervannsdronen, som kalles for «Black Widow» er konstruert for å ødelegge små motorbåter og kan frakte en last på opptil 3 kg. Den har en rekkevidde på 10 km og kan nå hastigheter på opptil 40 km/t.

Prosjektgruppen utvikler også en ny modell spesielt for å fjerne forankrede miner, som utgjør en alvorlig trussel mot militære operasjoner i Dnipro-regionen.

Ifølge prosjektets teknologisjef er hovedmålet å «redde ukrainske soldaters liv og bistå i kampen mot angriperen.»

Les også: Undervannsdroner tar steget inn i fremtiden

Den neste utviklingsfasen inkluderer å skape en modell som kan nå hastigheter på opptil 80 km/t for å beskytte sivile fartøyer til sjøs.

Konseptet skal motvirke angrep fra små båter og droner. Prisen for elvedronen er omtrent 1 200 dollar, noe som gjør den tilgjengelig for operativ bruk. Den vil bli utstyrt med kamera, lys og mulighet for nattkamera.

Per nå består Hardcat-teamet av fire medlemmer, og arbeidet deres startet med en idé fra broren til en av kollegaene som deltar i kampene.

De første dronene forventes sendt til militæret for operativ bruk i nær fremtid.

IT-bransjen forventes å ta seg opp igjen med en årlig vekst på 18-20 %. Denne prognosen ble delt av Maria Shevchuk, administrerende direktør i IT Ukraine Association, i et intervju med Economic Pravda.

– Så snart den globale teknologisektoren kommer seg ut av resesjonen, vil vi reagere umiddelbart. Når seieren er oppnådd, vil vi gå tilbake til en årlig vekstrate på 18-20 %. Likevel vil vi se en liten nedgang i 2024, påpekte Shevchuk.

Detaljert satellittbilde avslører hemmelig amerikansk undervannsdrone

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt