19. september, 2024

Finsk eks-politiker drept i kamp som frivillig for Ukraina

Share

Den finske frivillige soldaten, Ville Mykkanen, har blitt drept i harde kamper mot russere i Luhansk oblast i Ukraina.

Mykkanen, som sluttet seg til Ukrainas væpnede styrker høsten 2023, er den femte kjente finske frivillige som har falt i kamp for Ukraina siden krigen startet for fullt. En annen finsk soldat mistet livet i Donetsk oblast i midten av juli. Dette melder den finske kringkastingskanalen YLE den 18. august, sitert av Kyiv Independent.

– Allerede som ung politiker ønsket 26 år gamle Mykkanen å påvirke viktige saker og fremme rettferdighet i verden, fortalte familien i en uttalelse.

Mykkänen var et aktivt medlem i det finske senterpartiet (Keskusta). Han fungerte som styreleder for den sentrale Pyhäjärvi kommuneorganisasjonen og den finske senterungdommen i Nord-Österbotten, før han dro til Ukraina for å kjempe på senhøsten 2023.

Les også: Fra nøytralitet til NATO: Finland og Sverige omdefinerer nordisk sikkerhet

– Russlands aggressive krig fikk Ville til å fokusere sin oppmerksomhet på den reelle kampen for fred og frihet. Han hadde et sterkt ønske om å forsvare en fri nasjon, fortalte familien, og la til:

– Han gjorde det største offeret noen kan gjøre, ved å miste livet for friheten.

Det finske senterpartiets styreleder og Finlands forsvarsminister, Antti Kaikkonen, uttrykte også sin medfølelse til Mykkänens pårørende på meldingstjenesten X.

«Den triste nyheten om dødsfallet til den unge aktivisten fra sentrumspartiet, Ville Mykkänen, i Ukraina har vært sjokkerende. Ville var en solid arbeider og en forsvarer av rettferdighet. Mine varmeste kondolanser til Villens nærmeste og styrke til sorgarbeidet,» skrev Kaikkonen på Twitter/X.

Jussi Tanner, sjef for konsulære saker i Finlands utenriksdepartement, opplyste til YLE i februar at landet anslår at rundt 20-30 finske statsborgere for tiden kjemper sammen med Ukrainas hær.

Separatister ved den finske grensen kjemper for uavhengighet fra Russland 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt