2. oktober, 2024

Rheinmetall utvider i USA: Kjøper Michigan-basert forsvarsselskap

Share

Det tyske forsvarsfirmaet Rheinmetall har kjøpt Loc Performance Products fra Michigan for 950 millioner dollar.

Dette skjer idet deres amerikanske filial, American Rheinmetall Vehicles, konkurrerer om noen av de største kontraktene for produksjon av militære kjøretøy til den amerikanske hæren på flere tiår. Dette meldte Defense News.

Loc vil bli en del av American Rheinmetall Vehicles, som er basert i Michigan. Selskapet har en avtale med USA som tillater dem å operere som et amerikansk selskap, til tross for utenlandsk eierskap.

I de siste årene har American Rheinmetall Vehicles blitt valgt til å delta i to store konkurranser for den amerikanske hæren. De utvikler et fremtidig kampkjøretøy, XM30, for å erstatte det pansrede militærkjøretøyet Bradley og bygger også prototyper for hærens Common Tactical Truck-konkurranse.

Vinneren av XM30-konkurransen vil bygge omkring 4000 kjøretøy verdt rundt 45 milliarder dollar. Common Tactical Truck-programmet kan bli verdt opptil 16 milliarder dollar, med en plan om å bygge 40 000 lastebiler.

Les også: USA med neste generasjon Abrams-tanks

Stephen Hedger, direktøren i selskapet, uttalte til Defense News at vekst gjennom egne krefter lenge har vært en del av deres strategi. Med kjøpet av Loc Performance, et firma kjent for sin kompetanse og imponerende posisjon i landssystemindustrien, styrker de sin kapasitet for storstilt produksjon. Loc, som både er en originalutstyrsprodusent og hovedleverandør til regjeringen, har også en direkte leverandørrolle til de største aktørene i bransjen.

Videre fortalte Hedger at Locs avanserte produksjonsteknikker inkluderer betydelige kapasiteter innen storskala sveising. Selskapet, med rundt 1000 ansatte og to millioner kvadratfot med produksjonsareal fordelt på tre anlegg i Michigan og ett i St. Marys, Ohio, produserer blant annet pansrede kabiner, dører, skrog, tårn, pansring og lukekomponenter.

Hedger la til at Loc har en sunn og variert ordrebok med en solid reserveliste over hele forsvarsindustribasen. Han nevnte også internasjonale muligheter for å levere produkter til Rheinmetall globalt, spesielt for leveranser som krever tårnstrukturer i Europa og Australia.

Rheinmetall, som tradisjonelt har kjøpt belter til sine strids- og kampkjøretøyer, ser nå en mulighet til å produsere noen av disse internt gjennom Loc. American Rheinmetall håper å fullføre den regulatoriske prosessen for sitt første amerikansk-baserte oppkjøp innen utgangen av året, forklarte Hedger.

Et fransk-tysk prosjekt for neste generasjons stridsvogn

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt