24. mai, 2025

54 soldater drept i jihadistangrep i Benin

Share

54 beninske soldater ble drept i et målrettet angrep mot militærposter i en nasjonalpark nær grensen til Burkina Faso og Niger 17. april. Det er det dødeligste angrepet i landet siden jihadistvolden startet i nord.

Myndighetene bekreftet dødstallet på en pressekonferanse onsdag. I utgangspunktet hadde de meldt om åtte drepte, skriver France24.

– Selv om det ikke er 70 som opprørerne hevder, er det fortsatt mange, sa Houngbedji og fortsatte:

– Soldatene som har falt, er våre barn, våre foreldre, våre venner

Angrepet skjedde i nasjonalparken W, som ligger i det nordlige Benin, nær grensetrippelpunktet mot Niger og Burkina Faso – et område som lenge har vært utsatt for militante angrep.

Al-Qaida-tilknyttet gruppe tok ansvar

Gruppen som kaller seg «Støttegruppen for islam og muslimer», også kjent som JNIM på arabisk, har tatt på seg ansvaret. Gruppen er tilknyttet Al-Qaida og har stått bak flere lignende angrep i regionen.

Les også: Hvordan Benin motstår det jihadistiske framstøtet

I sin uttalelse hevdet JNIM at de hadde drept 70 soldater, men myndighetene i Benin fastholder at 54 er det bekreftede tallet så langt.

Svært alvorlig sikkerhetssituasjon

Benin har økt sin militære tilstedeværelse i nord betraktelig de siste årene. I januar 2022 ble nesten 3000 soldater utplassert for å styrke grensekontrollen. Senere ble ytterligere 5000 sendt for å forsterke innsatsen.

Likevel har landet vært rammet av flere angrep. I januar i år ble 28 soldater drept i samme grenseområde, i et angrep som også ble tilskrevet JNIM.

Myndighetene frykter at jihadistgrupper fra nabolandene forsøker å etablere fotfeste i Benin, som til nå har vært regnet som et av Vest-Afrikas mer stabile land.

– Vi står overfor en ny type trussel, sa Houngbedji og la til at kampen mot terror nå krever både militær styrke og regionalt samarbeid.

Jihad: Hva sier egentlig tekstene? 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt