22. desember, 2024

Russlands MiG-35 – marerittet som ikke tar slutt

Share

Russlands nyeste jagerfly, MiG-35, har møtt en rekke utfordringer som kaster tvil om dets effektivitet i konflikten med Ukraina.

Til tross for høyteknologiske forbedringer og avansert utstyr, står Russlands nyeste jagerfly, MiG-35, overfor betydelige utfordringer som begrenser dets innvirkning i krigen i Ukraina. Russland introduserte MiG-35 i januar 2017 med stor fanfare. Jagerflyet var utstyrt med avanserte teknologier som et nytt «fly-by-wire»-system og en oppgradert cockpit. Det var ment å markere en ny æra innen russisk luftmakt. Men virkeligheten har vist seg å være langt mindre imponerende, skriver National Interest.

MiG-35 representerer en betydelig forbedring fra sine forgjengere, MiG-29 og MiG-29M. Men de har problemer og bare åtte er levert. Dette når Russland har behov for å vise styrke i krigen mot Ukraina.

Les mer: Ukraina skjøt ned russisk strategisk bombefly

Russland har verdens tredje største militærbudsjett, men de har ikke klart å oppnå noe overtak i Ukraina. I teorien skulle de ha overkjørt ukrainsk motstand raskt, men i stedet har de endt opp i en stillingskrig.

Det reises derfor spørsmål om kvaliteten på Russlands militærutstyr. Selv om landet historisk har vært respektert for flydesign, har deres manglende evne til å produsere nok MiG-35 fly understreket svakhetene. Etter at Russland invaderte Ukraina har de også mistet betydelig diplomatisk og militær troverdighet.

MiG-35 kan ha alle tekniske forutsetninger for å vise styrke i moderne luftkamper, men det ser ut til at problemer i produksjon og de begrensede leveransene vil hindre flyet i å spille en rolle i krigen i Ukraina. Med Russlands fortsatte utfordringer både på slagmarken og i den internasjonale arenaen, forblir fremtiden usikker for MiG-35.

Valget i Russland: Geopolitisk statusrapport, del 3: Våpen- og romindustriens utfordringer 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt