I Jakarta understreket president Jokowi viktigheten av samarbeid for fred i verden, med Palestina-konflikten som et sentralt tema under pavens besøk.
Indonesias president Joko Widodo, også kjent som Jokowi, hyllet onsdag Vatikanets vedvarende støtte for fred i Palestina og deres støtte til en tostatsløsning. Under en tale ved Statsministerpalasset i sentrale Jakarta, i anledning pave Frans’ besøk til republikken, fremhevet Jokowi at disse innsatsene er avgjørende for å løse den langvarige konflikten, skriver The Star.
– Som vi alle vet, foregår det konflikter og kriger i mange deler av verden, inkludert i Palestina, hvor over 40 000 liv har gått tapt. Krig gagner ingen, og den bringer bare lidelse og vanskeligheter for vanlige mennesker, sa han.
Jokowi understreket viktigheten av å omfavne forskjeller, fremme aksept og styrke toleranse for å fremme global fred og skape en bedre verden for menneskeheten.
Pave Frans, leder for den katolske kirken og Vatikanstaten, er på et fire dagers besøk i Indonesia etter invitasjon fra Jokowi. Besøket avsluttes på fredag og er en del av en bredere rundreise i Asia-Stillehavsregionen, med fokus på å fremme interreligiøs dialog, spesielt i Indonesia, verdens mest folkerike muslimske land.
Les også: Indonesiske byer i opprør: Politisk krise på vei?
Jokowi påpekte at pavens besøk fremhever betydningen av å feire mangfold i Indonesia, som er hjem til 714 etniske grupper og 17 000 øyer, hver med sin egen unike kultur, religion og etnisitet.
– For Indonesia er forskjeller en velsignelse, og toleranse er nøkkelen til enhet og fred som nasjon, sa han og la til at det er avgjørende å opprettholde harmoni midt i mangfoldet.
Han mente at freds- og toleranseånden, som både Indonesia og Vatikanet fremmer, er spesielt viktig i en verden som i økende grad preges av uro.
Paven, i sin tale, roste Indonesia for evnen til å forene seg til tross for mangfoldet. Han understreket at respekt for kulturelle og ideologiske forskjeller gjør mangfold til en verdifull ressurs.
Han fordømte vold forkledd som religiøs iver, bekreftet den katolske kirkens forpliktelse til fred og respekt for alle trosretninger, og pekte på de globale fredsutfordringene som følge av manglende respekt for forskjeller.
– Fred kan oppnås hvis alle arbeider for det, både individuelt og kollektivt, og hvis vi overkommer vold, forskjeller og sosiale urettferdigheter, sa han.