22. desember, 2024

Presidentpalasset i Sør-Korea truffet av søppelballonger

Share

Nord-Korea har igjen sendt søppelballonger over grensen, denne gangen med presidentpalasset som mål.

Onsdag 24. juli eskalerte Nord-Korea sin propaganda-krig ved å sende søppelballonger som traff et høyt profilert mål: Presidentpalasset i Sør-Korea, skriver Wion.

Dette er første gang at kontoret til Sør-Koreas leder, som ligger i en sterkt bevoktet sone i sentrum av Seoul, har blitt direkte rammet av de tusenvis av søppelballongene Pyongyang har sendt siden mai.

Sikkerhetstjenesten bekreftet overfor AFP at de hadde samlet opp ballongene på en trygg måte. Undersøkelser viste at det ikke var noen fare eller forurensning. De advarte innbyggere mot å røre ballongene, og oppfordret dem til å rapportere dem.

Les også: Nord-Koreas hemmelige IT-operasjoner i Vesten

Dette er den tiende gangen i år at Nord-Korea sender søppelballonger over grensen. Nord-Korea hevder dette er en gjengjeldelse for at sørkoreanske aktivister ofte sender ballonger med anti-regime propaganda og penger over grensen. Disse kampanjene har lenge irritert Pyongyang, som frykter at utenlandsk informasjon kan destabilisere det strengt kontrollerte samfunnet og true Kim Jong-un-regimet.

I mai truet Nord-Korea med å ta lignende tiltak. Kim Kang Il, en viseminister for forsvar, advarte 26. mai om at «gjengjeldelse vil bli iverksatt mot hyppig spredning av løpesedler og annet søppel av Sør-Korea nær grenseområdene.»

Hauger med avfallspapir og skitt vil snart bli spredt over grenseområdene og interiøret i Sør-Korea, og det vil direkte oppleve hvor mye innsats som kreves for å fjerne dem, gjentok Kim i en uttalelse fra det offisielle koreanske sentrale nyhetsbyrået.

Selv om Koreakrigen fra 1950-53 endte i en våpenhvile, er de to statene teknisk sett i krig, adskilt av en tungt bevoktet grense.

Nord-Koreas nye taktikk: Ballonger med søppel og ekskrementer

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt