21. november, 2024

Asia sliter med å rekruttere soldater til tross for økende trusler

Share

Rekruttering i krisetider: Mange asiatiske land står overfor en alvorlig rekrutteringskrise, noe som kan få store konsekvenser for deres nasjonale sikkerhet.

Militærbudsjettene i verden øker stadig, og nye våpen blir systematisk produsert. Likevel sliter avanserte militærmakter med å finne nok unge som vil kjempe. Selv land i krig eller de som frykter angrep, innser at teknologi alene ikke løser utfordringen med en krympende militærstyrke.

EurasianTimes skriver at både Russland og Ukraina mangler soldater til sine pågående kriger. Også USA opplever at kampviljen blant amerikanerne avtar. I Asia er det vanskelig å opprettholde nok soldater, spesielt i land som Israel, som er i krig, eller Japan, Sør-Korea og Taiwan, som frykter krig.

Israel har kun 15.000 aktive soldater og er avhengig av reservister. Dette påvirker økonomien og koster milliarder. Taiwan vurderer å tillate utenlandske borgere å tjenestegjøre i militæret for å styrke rekrutteringen. Landet har redusert fysiske krav for å øke rekrutteringsbasen.

Les også: Franske regionale ambisjoner kan lede Europa til krig

Sør-Korea står også overfor utfordringer med synkende fødselsrate, som er lavest i OECD. Dette påvirker rekrutteringen, og landet kan ha kun 220.000 tilgjengelig for verneplikt i 2025, mot målet på 260.000. Sør-Korea vurderer å utvide verneplikten til kvinner og andre grupper.

Japan har ikke verneplikt og med en aldrende befolkning, har de sett en nedgang i rekrutter. Selvforsvarsstyrkene (SDF) har 16.400 færre soldater enn målet. Befolkningen mellom 18 og 26 år, hovedkilden til rekrutter, har falt betydelig. SDF vurderer nå å ansette pensjonister og hever aldersgrensen for reserver.

Til tross for betydelige midler og tiltak for å tiltrekke unge, sliter land i Øst-Asia med nedgang av rekrutter. Samtidig har Kina, med verdens største styrke, også problemer med å rekruttere nok soldater, selv om mange kinesere er villige til å kjempe.

I Europa er fremmedlegionene tilbake

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt